zenTicket

Лого на зенТикет, тикет система на пасоссС цел подобряване обслужването на потребителите на ПАСОСС и във връзка с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на съвета (GDPR), въвеждаме тикет система zenTicket за регистрация на потребителски въпроси.

Тикет системата е среда за директна комуникация между потребителите на едно приложение (или платформата) и неговите администратори. Всеки потребител може да зададе писмено всякакъв въпрос относно работата на приложението или във връзка с възникнал проблем. Заявката (ticket) се получава от Администратор и се насочва, отново писмено, за обработка/отговор/решение към най-подходящия специалист от екипа. През цялото време потребителят може да следи развитието на процеса в реално време. Към въпроса, при необходимост, може да бъде прикрепен файл, включително архив на базата данни. Това става основният начин на Екип ПАСОСС да бъде изпратена клиентска база данни и за нея ще бъде ясно кога, как и от кого е обработена, с оглед защитата на личните данни, съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на съвета (GDPR). След окончателното въвеждане на zenTicket системата, клиентски бази данни, получени по e-mail или друг дигитален начин ще бъдат изтривани незабавно, без да се обработват.

Достъпът до тикет системата е от Контролен панел > Главно меню > zenTicket.

zenTicket - тикет система за потребителите на ПАСОСС

За да изпратиш запитване или да опишеш проблем избери от менюто Създай нова заявка.

От падащия списък избери Помощна тема – тя трябва да съответства най-пълно на твоя въпрос.

Добавяне на нов тикет

Отваря се нов диалог.

Прочети указанията и въведи нужната информация. Полетата, отбелязани със * са задължителни.

Текстът се въвежда с удобен редактор и има достатъчно възможности за форматиране. Допустимо е и дефиниране на връзки (линкове).

Към заявката можеш да прикачиш, а за някои помощни теми е задължително, един или няколко файл – база данни, изображения, текст – каквото прецениш за нужно. Файловете можеш да намериш и избереш по име или да завлачиш и пуснеш върху реда Пуснете файловете тук или ги изберете. Ако файлът е изображение, той се визуализира на екрана. Файловете могат да бъдат качвани, трити, заменяни многократно.

Прикачване на файл в зенТикет

Изпрати на заявката от бутона [Създай заявка].

В случай, че в попълнена форма са открити грешки, системата издава предупредително съобщение. Поправи грешките и [Създай заявка] отново.

Системата има ограничение за максимален брой едновременно отворени заявки на един потребител. Достигането му може да е друга причина за неуспешно създаване на нова заявка. При достигане на лимита, потребителят получава уведомление по e-maul. В този случай, създаването на нова заявка ще бъде възможно едва след приключването на някоя от вече отворените.

Успешно създадената заявка се визуализира на екрана. Тя може да бъде отпечатана или редактирана.

Списък на всички заявки е достъпен от Главно меню > Заявки. Това е и екранът, към който води входа от Контролен панел. В скоби е записан броят на отворените заявки. В списъка веднага се виждат основните параметри на заявката и, най-важното, нейния статус – Актуална, Решена, Приключена.

Заявката се получава от администратор, който я насочва за обработка и определя срок за нейното приключване. За всичко важно в процеса на изпълнение потребителят получава уведомление по e-mail. Освен това, по всяко време, той може да избере заявката от списъка и да проследи с подробности работа по нея. От същото място потребителят може да публикува отговор и/или допълнителна информация когато прецени или когато това бъде поискано от администратор. Заявка със статус Решена очаква потвърждение от потребителя, за да получи статус Приключена. След приключването администраторът унищожава всички прикачени файлове.


Важно, ПАСОСС-СчетоводствоСлед изтичане на тестовия период на zenTicket, който очакваме да бъде до един месец, това ще остане единствения начин за получаване и обработка от Екип ПАСОСС на клиентски бази данни от desktop приложенията ни. Новите правила ще бъдат отразени в РЕГЛАМЕНТ И ОБЩИ УСЛОВИЯ за защитата на личните данни на физически лица в  desktop приложенията от пакет ПАСОСС. Потребителите ще бъдат своевременно уведомени.

Коментари са забранени.